LÄS MER: Hammarbyspelaren frias efter utbrottet

LÄS MER: Mantorpsdomaren i hetluften på Tele2

Tror ni de tog den?

Artikelbild

Nä, det blev som jag anade.

Fotbollsförbundets disciplinnämnd stoppade huvudet i sanden, blundade för påhoppet i slutet på den aktuella matchen och slog straffsparken man fått tio meter utanför målet.

Jag tycker att det är så bedrövligt.

Ni kanske minns scenerna när Daniel Gustavsson helt korrekt vinkade av ett mål på övertid för offside men sen blev mer eller mindre jagad av Hammarbyspelaren, som var avbytare i matchen, utmed hela sidlinjen. Han tilldelades enbart ett gult kort av domaren Mohammed Al-Hakim, men anmäldes i efterhand till disciplinnämnden för vidare prövning.

Artikelbild

Nämnden valde dock att avvisa anmälan helt utan att ens pröva frågan. Istället lägger man allt ansvar på huvuddomaren, att han i allt kaos som följde situationen skulle fatta rätt beslut.

Det är så fegt att man häpnar.

Med det här beslutet anser jag att fotbollsförbundet talar om för alla att det är helt okej, i en uppretad situation, att bete sig hur som helst.

Det är helt okej att som avbytare, alltså inte ens inblandad i situationen som föregick kaoset, ge sig på en matchfunktionär både verbalt och på sätt och vis fysiskt och då dessutom uppvigla publiken som svarade med att kasta in ölglas och andra saker.

Och så tror förbundet att fler vill bli fotbollsdomare.

Goddag yxskaft.

Här hade man en fantastisk chans att sätta ner foten och verkligen markera att de som leder matchen har en otroligt viktig roll och ska bemötas och behandlas med respekt i varje situation. Istället väljer man att gömma sig bakom nån luddig paragraf som säger att det är domarens beslut på planen som gäller i det här fallet.

Domarna är en förutsättning för att matcherna kan spelas och förbundet borde klivit fram och visat landets alla domare hur viktiga de är. Men det var disciplinnämnden för fega för att markera.