Angelica Bengtsson och Michaela Meijer har turats om att vara Sveriges bästa stavhoppare på damsidan. Under lördagen var Bengtsson vassast av 25-åringarna.

Hässelbyhopparen säkrade SM-guldet med ett hopp på 4,60 meter samtidigt som Örgrytes silvermedaljör Meijer rev ut sig på 4,50.

Lite fler höjder så kan det bli ännu högre. Jag vet vad jag gjorde för fel och vad jag skulle kunna göra för att klara 76 också. Jättetaggad på att tävla igen, säger Angelica Bengtsson, som även testade på svenska rekordhöjden 4,76 utan att komma över ribban, till SVT.

Skadekänningar för Sagnia

Om lördagen innebar ett formbesked för Bengtsson, inför inomhus-EM i Glasgow i början av mars, var det motsatt verklighet för längdhopparen Khaddi Sagnia.

24-åringen ställde in sin medverkan i längdhoppsfinalen i Norrköping.

Det jag kan säga är att hon har en skadekänning. Vi avvaktar undersökningen och ser var det landar, säger förbundskapten Karin Torneklint till Radiosporten.

Ett bakslag för Sagnia som haft en bra inomhussäsong och klarat EM-kvalgränserna i längd, på 60 meter och 60 meter häck.

Superlopp av Larsson

Redan EM-klara sprintern Henrik Larsson slog till med ett superlopp på 60 meter. 19-åringen putsade sitt personliga rekord på med åtta hundradelar till 6,60.

Segertiden var bara två hundradelar från det svenska inomhusrekordet som delas av Peter Karlsson och Patrik Lövgren från 1996 och 1997. Tiden är dessutom sjunde bästa i Europa i år.

Formen känns väldigt, väldigt bra, säger Larsson till SVT.