Samma träning som provspelaren Milos Grubor gjorde sitt första riktiga pass med Dolphins fanns en annan spelare på plats i Stadium Arena.

Rudy Mbemba.

29-åringen – med en brokig historia utanför planen – har precis avtjänat en två år lång avstängning för att han vid upprepade tillfällen uteblev från dopningskontroller.

Nu är han på väg att skriva på för Norrköping Dolphins.

– Det är inget att hymla med att han varit här och tränat och vi ska bjuda ned honom igen, säger Lasse Johansson.

Dolphins har velat ligga lågt med att Mbemba varit på besök.

Dels för att inte väcka andra klubbars intresse och dels för att klubben vill skaffa sig en bild om guardens status.

Provspelet har övertygat ledningen att Mbemba skulle bli en injektion.

– Adnan (Chuk) tycker att Rudy har gjort bra ifrån sig. Han har en unik egenskap att vara både effektiv och spektakulär. I regel är man antingen det ena eller det andra. Det är givetvis en intressant spelare när han nu väljer att göra comeback.

Mbemba har förutom den nyligen avtjänade avstängningen även dömts till dagsböter för rattfylla, narkotikabrott och olovlig körning.

– Folk har trott att jag varit kriminell och att jag gjort massa dåliga saker. Vissa saker stämmer, andra inte. Jag har ett rykte och jag försöker bara rentvå mitt namn, sa Mbemba till Sportbladet i mars 2015.

I samma intervju meddelade stjärnan att han önskar att han tagit andra beslut längs vägen.

– Jag är verkligen så besviken på mig själv. Ibland önskar jag att jag kunde lägga mig i ett mörkt rum och att allt ska försvinna. Men det är inte verkligheten. Nu försöker jag bara leva och komma tillbaka till det jag älskar att göra.

Lasse Johansson håller med om att det finns en kontroversiell aspekt om klubben skulle skriva kontrakt med 29-åringen men Dolphins är villiga att satsa på guarden – om parterna kan komma överens.

– Vi har inga livstidsavstängningar. Dopningsavstängningen är avtjänad. Vi pratar om en helhetsbild, har en bra och öppen dialog. Det som varit är historia. Om allting är utrett ser vi inga problem, säger Johansson.