LÄS MER: "Sama" lugn – trots pressade läget

LÄS MER: Betyg: De var bäst i Hästen

I slutet av andra perioden var det färdigspelat för Daniel Josefsson som redan missat två matcher i kvalserien på grund av en ryggskada.

– En skärskada. Han trampade på mig, det var inte meningen men jag förstod att något var fel, säger Josefsson om situationen som satte stopp för vidare spel.

Den rutinerade backen sågs om av Hästens egna läkare innan det blev vidare färd upp till sjukhuset.

Sune Bergman meddelade att en Kristianstad-skridsko skar upp ett sår på baksidan av Josefssons lår.

Hästenspelaren själv var mer förtegen om själva skadan.

– Det kanske blir lite larvigt men vi brukar inte prata om vad det handlar om. Allt ska vara ihopfixat, de ville försäkra sig om att det inte var några inre grejor också och det var det inte. Jag ska inte behöva missa nästa match, fortsätter Josefsson.

En motig lördag på flera sätt. Senare fick Josefsson fick ta del av att Hästen släppte in en sen puck som innebar noll poäng i den viktiga toppmatchen.

– Tyvärr men det är som vi sagt: Det är Play Off, det är nästa match som gäller hela tiden. Vi kan bara se framåt.

Viktor Kokman hade inte fått av sig benskydden när han med dämpad ton summerade lördagen från hans hans perspektiv i målet.

– Man är extremt besviken nu, vi hade velat skapa luckan. Det är inga nyheter, vi visste att det skulle leva in i det sista. Det ändrar ingenting egentligen. Det handlar om att komma med ny energi i morgon. Det handlar om att hitta vägar att vinna, hur det ser ut skiter jag i.