Den offensive ytterbacken tog ett stort defensivt ansvar när Sverige fick med sig en viktig nolla bakåt genom 1–0-segern mot Italien hemma Friends arena.

Ludwig Augustinsson hade en hel del att stå i som vänsterback, med Interyttern Candreva på sin markeringslott – och ibland lite mer italiensk offensiv därtill. Vänsterbacken lyckades dock stänga igen sin kant föredömligt.

"Positivt resultat"

Det var mycket spelare omkring mig och jag hade två spelare hela tiden. Det var många svåra situationer men jag tyckte jag redde ut det bra i slutändan, säger Ludwig Augustinsson i den mixade zonen efter segern.

1–0 i det första mötet av två var precis det som hade önskats enligt Werder Bremen-backen.

Det är ett väldigt positivt resultat. Vi håller nollan och gör ett framåt. Det hade man tagit direkt på förhand. Det kunde inte blivit bättre och nu leder vi i halvtid.

"Inte dumma saker"

Efter Jakob Johanssons 1–0 var det ett Sverige som, passande nog på lite klassiskt italienskt manér, fick minuterna att ticka mot slutsignalen.

TT: I egenskap av att vara en ganska offensiv ytterback: Var det svårt att hålla igen?

Det blir ju så. Man måste vara smart. Vi peppar och coachar varandra. Om jag drog iväg hade jag "Granen" (Andreas Granqvist) som påpekade att det bara var tio–femton kvar. Och då tänkte man "okej, just det, vi måste vara smarta". Man kan inte göra dumma saker och riskera omställningar så det gällde att vara taktiskt smart, och det tyckte jag vi var.

TT: Hur "taktiskt smarta" kommer ni behöva vara i returen på San Siro?

Jag förväntar mig att Italien kommer försöka trycka ner oss från minut ett. Det kommer bli en rysare och krig där ute. Men vi har varit farliga offensivt också. Vi får se vilken matchplan vi kommer ha.