Dolphins tog emot Uppsala under nya villkor.

Jonathan Dubas som inte bara skulle vara glasyren på slutspelskakan, utan också ryggraden i defensiven var definitivt borta.

Så det som smakade sött som semlor under Dolphins vinnande period var tillbaka till mer något som kan betäcknas som ren basföda när Uppsala kom till Stadium Arena.

Nu gäller det att anpassa sig till en ny verklighet.

Ett spel som passar de nygamla ingredienserna.

Mot univesitetsstadens lag fungerade det.

Även om det finns saker att jobba med.

Bland annat i offensiven.

Edvin Stark, Nils Johansson och Abdou Medjedoub spelade bra fram till korgen när de var inne.

Men de hade svårt att få utdelning i poäng.

Johnell Smith gjorde comeback efter sin långa skadeperiod. Han kan knappast ta Jonathan Dubas roll ute på parketten, men veteranen såg oförskämt pigg ut och gav energi till laget.

Dolphins tog snabbt ledning och täppte till chanserna för gästerna, det dolde den offensiva effektiviteten som svängde under matchen. Som mest ledde Dolphins med 17 poäng.

Uppsala gnetade sig ikapp en bit, det stod 41–28 i halvtid.

Efter den tredje perioden var marginalen tio poäng, 63–47 efter att Nils Johansson skickade i en trea från egen planhalva. Hans "Buzzer beater" landade mjukt i krogen och fick de 633 på läktarna att jubla inför de sista tio minuterna.

Även om spelet under långa stunder inte stämde, räckte det mot Uppsala som hade svårt att hitta luckor i Dolphins frenetiska defensiv.

Coach Adnan Chuk kanske inte riktigt såg den taktik som ska leda laget framåt i slutspelet. Men Johanssons konstkast på slutsignalen, Johnell Smiths comeback och veteranerna Jocke Kjellbom och Mikael Lindquists hårda jobb var alltid något att glädjas åt.

Det var betydligt stabilare än domarnivån.

2 mars väntar Luleå, en psykologiskt viktig match inför slutspelet som kan avgöra grundserien.