Inne i Hydro Arena i Vetlanda visste Faik att det skulle bli en tuff match. Efter den klara segern mot Målilla i premiären var det ett på papperet tuffare motstånd nu.

– En tuff match, vi visste att de är ett av tre–fyra lag som ska vara med där uppe. Och vi var medvetna om att det skulle vara bra is och bra förutsättningar, sa Daniel Lehnbom på vägen hem.

Så blev det också, och med ett Faik som kom taggade från start. Återigen var det en laginsats som bäddade för att samtliga poängen kunde packas med i bussen hem.

– Hela laget var fokuserat. Jag tycker vi var lite tyngre även om de inte var ofarliga, konstaterade Lehnbom som själv satte matchens första mål.

Därefter följdes lagen åt hela första halvleken, hela tiden med Faik steget före.

Samma sak i andra där man dock kunde få till ett litet ryck mitt i halvleken och det räckte även om Skirö reducerade i slutminuten.

– Jag ska inte påstå att det blev nervöst på slutet. De hade någon hörna och och man vet ju att får de på ett bra skott så kan det vara lika där. Men det hade varit snopet om de fått till ett kryss. Jag tycker vi vann rättvist.

Det har gett Faik en perfekt start på säsongen med två raka segrar direkt.

– Verkligen, en sådan start som man önskar. Det ger energi som vi tar med oss. Eftersom vi knappt kunnat träna på stor is än är det kul att se att det vi jobbat med ändå sitter. På måndag får vi komma ut på vår hemmaplan på stor is för första gången. Då kan vi förhoppningsvis börja nöta detaljer, sa Lehnbom avslutningsvis.

Faiks målskyttar: Daniel Lehnbom 2, Joakim Bonnevier, Joel Johansson, Tobias Wallberg och Axel Ringblom.