Efter de fyra deltävlingarna – varav Norrköping International Horse Show i maj var en – var totalt 16 ryttare inkvalade till finalen av Swedish 7-Star Spring Tour i Falsterbo.

Tre av finalisterna kom från Åby Ridklubb – Marcus Westergren, Viktor Melin och Sissela Smith. Även Norsholms RF:s Fredrik Spetz fanns med.

De fyra bästa i finalen kan nu se fram emot att även få rida de internationella klasserna i Falsterbo Horse Show under den här veckan. Åbys Marcus Westergren är en av dessa efter att han slutade tvåa i 7-Star Spring Tour-finalen. På Calmere var han felfri, men tiden var inte tillräckligt snabb för att kunna utmana segrande Linda Heed, Södertälje RK.

Marcus var nöjd ändå, inte minst tack vare prischecken på 75 000 kron

Fredrik Spetz missade precis de internationella starterna med sin femteplats på Dustin i finalen över 1.50 meter höga hinder. Ekipaget hade ett nedslag och var dryga sekunden från fjärdeplatsen. Sissela Smith var också nära topp fyra, men blev sexa på fyra fel, precis bakom Spetz. Viktor Melin fick inte till hoppningen den här finalen utan slutade tolva på hela 17 fel.