Hästen-ledningen håller som bäst på att sitta ner med hjältarna som tog klubben upp i allsvenskan. För några av dem stannar dock resan här.

Forwarden Anton Johansson är en av de som klubben inte väljer att gå vidare med.

Liksom rutinerade målvakten Daniel Sperrle.

Artikelbild

| På besök. Hockeyallsvenskans chef Stefan Bengtsson gästade klubben i går.

– Vi känner att Axel Brage är en bättre lämpad målvakt för nästa säsong. Han kom in och gjorde det riktigt bra i kvalserien och passar i vårt sätt att spela, medan Daniel Sperrle är en helt annan målvaktstyp och i en annan del av sin karriär, säger vd:n Fredrik Jensen.

Hästen har inlett diskussioner med Brage – vars kontrakt med Malmö går ut nu.

Dessutom vill klubben behålla Joakim Strandberg.

– Vi ser honom som en av tre målvakter nästa säsong.

En annan målvakt som klubben är intresserad av är Tim Sandberg som är på väg bort från Örebro nu.

– Det är ett namn som vi har bollat. Han har varit här tidigare och jag har spelat med honom, så vi känner till honom väl. Det är klart att det skulle kunna vara något, sedan är steget långt därifrån till att det ska bli något men självklart ska vi höra med Tim och se hur landet ligger, säger Jensen.

I går besökte Hockeyallsvenskans chef Stefan Bengtsson Himmelstalundshallen.

Ett första informationsmöte som görs med alla nykomlingar i serien och laget är mer än välkommet i landets näst högsta serie.

– Jättekul. Norrköping är en av Sveriges största städer och har saknat ett hockeylag på högsta nivå. Det är en fin arena här även om den behöver fräshas upp och förstärkas. Målkameror ska installeras till exempel, säger Bengtsson.

En ny mediakub, ett rum för videogranskning och snabbare internet är några andra saker som behöver åtgärdas.