- Jag valde "Höstmilen" just för att det är en typisk hösttävling - då trivs jag.

Segrarinnan Sandra Södergren hade åkt ända från Ronneby för att ställa upp. Och det var en i våra trakter helt okänd tjej som vann årets upplaga. Inte ens oraklet Mikael Grip hade hört talas om henne.

Artikelbild

- Jag tog ledningen direkt och sedan släppte jag den aldrig, berättade debutanten Sandra som enligt sin egen bedömning var i "hyfsad" form.

En debutant vann också i herrklassen. Men här var han allmänt känd från löparkretsar så landslagsorienterare han är Jerker Lysell. En högmeriterad herre som nu flyttat till Norrköping men tävlar för klubben Rehn. Han har tio SM-guld, 1 NM-dito samt guld både i skol- och student-VM.

- Jag är nog i mitt livs form, förklarade Jerker och berättade att han gick ifrån Anton Danielsson, Tjalve, när det var cirka tre kilometer kvar. Och vid den ensamma målgången möttes han av Folkbladets utsända fotograf Peter Holgersson - Peter som både är hans tränare och lärare på LiU dessutom.

Men det var en lite sargad Tjalve-duo som fick ge sig mot Jerker. Anton som tvåa har länge dragits med skadeproblem och trean Olle Kalered bröt en nattorientering i veckan efter en kollision med en dansk.

Artikelbild

- Jag kände lite sviter fortfarande av min skada men jag är osäker hur mycket det påverkade mig, menade Anton.

- Det var en annan orienterade som "rammade" mig. Fick en lårkaka och fick bryta den tävlingen, förklarade Olle.

Artikelbild