Det har varit en motig säsong för grannarna på Nya Parken.

Tabelljumbon Sleipner möter en ödesmättad avslutning som mycket väl kan sluta i division 2.

Skador har försvårat Sylvias möjlighet att upprepa fjolårets succé som topplag.

Artikelbild

Att det är en kostsam tillvaro i söderettan med tomma läktare och långa resor är ingen hemlighet.

Överläggningarna om en eventuell hopslagning har funnits ett tag.

- Vi har träffats helt förutsättningslöst ett par gånger. Men just nu har vi inte förutsättningarna i styrelsen för att ta det här vidare. För oss handlar det om att rädda säsongen, säger IKS-ordföranden Birger Granberg som låter mycket bekymrad över det trassliga läge som "Randigt" hamnat i.

Tre gånger under säsongen har Sylvia misslyckats med att locka tillräckligt med åskådare för att det ska täcka domarkostnaderna.

Skuld på 900 000

Klubben förde samtal med IFK Norrköping om ett djupare samarbete inför den här säsongen innan det sprack.

Förra året noterade Sylvia ett ekonomiskt underskott på 600 000 kronor.

- Och vi dras med hyresskulder till kommunen på 900 000 kronor. Vi har försökt att sälja klubbhuset utan att lyckas. Klart att det inte är ett roligt läge, säger Håkan Forsberg.

Och fortsätter:

- Det är många i Sleipner och Sylvia som frågar: "varför går ni inte ihop?". Problemet är att ingen av oss drar runt. Vi har motsvarande utgifter och inkomster. Vad som skulle gynnas om vi gick ihop är att vi skulle minska utgifterna med 50 procent. Men inget av lagen har något publikunderlag.

För tillfället ligger planerna på ett samgående på is och både Granberg och Forsberg är oroliga för framtiden som är fylld med frågetecken.

Känslig fråga

Räddningen stavas inte nödvändigtvis "superettan".

- Det är inte alls säkert att det är lösningen på alla problem, okej man får bidrag på mellan tre och fyra miljoner men det är vardagsmatcher och spelarna ska ha högre löner. Vi i Sylvia vet inte hur det blir nästa år. Om vi ska gå ned i seriesystemet. Risken är att vi går i konkurs om vi fortsätter, säger Forsberg.

Men klubbarnas utsatta läge, ekonomiskt och i Sleipners fall också sportsligt, gör det inte extra aktuellt att påskynda en sammanslagning.

- Det är en känslig fråga som väcker mycket känslor. Varumärket Sleipner är trots allt fortfarande speciellt. Vi har ett SM-guld även om det är länge sedan nu, menar Birger Granberg.

- Men jag tror att skulle gagna fotbollen. Det är inte så enkelt att man bara knäpper med fingrarna. Vi får se vad det lider, slutar Håkan Forsberg.