Våren 2009 värvades Mehmet Mehmet till IK Sleipner av dåvarande tränaren Tor-Arne Fredheim som imponerats av hallänningen. Mittfältaren gjorde ingen besviken, Mehmet tillhörde lagets bästa spelare under sin första säsong i Östergötland. Han spelade 23 matcher från start och gjorde fyra mål.

Fortsättningen blev inte lika kul.

Året därpå hade Fredheim lämnat klubben och under Kent Karlssons ledning förändrades Mehmets status i truppen till det sämre. Mitt under säsongen lämnade han hastigt Sleipner.

Förra hösten tillbringade han på Island hos Njardvik i andradivisionen.

"Ett äventyr"
- Kul att pröva på hur det är att spela utomlands. Det var lite av ett äventyr, tycker Mehmet Mehmet.

Meningen var att han skulle spela för Västerås-baserade Syrianska Kerburan i vår men det blev problem med övergången plus att han drabbades av en blindtarmsinflammation.

- Jag har naturligtvis hållit igång i vår, men självklart förlorar man tajmingen när man inte spelat på så lång tid.

I dag på förmiddagen drar han på sig Sylvias tröja i träningsmatchen mot Smedby på konstgräsplanen vid Nya Parken. Mehmet tränade med laget i torsdags och i går. Han återförenas med Rasim Mehmedi som han spelade med i Sleipner.

- Det känns bra att vara tillbaka i stan och jag hade ju inte kommit hit om jag inte tyckt att Sylvia var ett bra alternativ. Jag tycker om Tor-Arne som tränare.

Letar spelare
Sylvia, som gått som en raket i söderettan efter sju raka segrar, behöver förstärka truppen. Bröderna Linus och Hampus Rikardson slutar på grund av studier i USA, Tomas Petry har flyttat hem till Argentina och Niklas Martinsson har återvänt till Göteborg av privata skäl.

- Vi tittar på spelare och prioriterar mittfältare. Jag vet ju naturligtvis vad Mehmet går för, säger Tor-Arne Fredheim som även kommer att testa Viktor Lagerlund (före detta Sylvia och Dagsberg) i dagens match.

Johan Söderberg (vridning i ett knä), Andreas Hadenius (sjuk) och Timmy Wilhelmsson (ej matchklar ännu) vilar. Det finns också stora frågetecken för IFK-lånet Enis Ahmetovic vars kontrakt med Sylvia gått ut.