Debatt Våldtäkter är ett samhällsproblem. De berör oss alla. Den friande domen efter gruppvåldtäkten i Fittja visar att rättsväsendet inte fungerar vad gäller våldtäkter. Det finns flera skäl att döma de fem våldtäktsmännen. De har levererat knark till en missbrukare. Knarklangarna har krävt sex som betalning för narkotikan. Det är att utnyttja en människa i beroendeställning och en form av människohandel och prostitution.

Våldtäktsmännen har köpt sex med knark som betalningsmedel. Sexköp är ett brott i Sverige. Det är också brottsligt att sälja narkotikapreparat. Ändå går fem unga våldsverkare fria. Rättsväsendet skyller den friande domen på brist på bevis och på grund av oklarheter i polisutredningen.

Den friande domen innebär att gruppvåldtäkten i Fittja inte ägt rum. Det betyder också att de fem knarklangarna som genomfört en gruppvåldtäkt på en kvinna i Fittja kan lämna rättssalen som fria män. Det är bevis nog för att rättsväsendet står handfallet inför så allvarliga brott som gruppvåldtäkter. Det är också ett samhällsproblem.