Stig-Björn Om en svensk Rip Van Winkle (en berömd romanfigur från boken "Sketch Book" av Washington Irving (1820) som efter en slurk genever förtrollades att sova i 20 år - och sedan något förvånad återvände till samhället) vaknade upp efter 20 års sömn och frågade ”har det hänt något sen sist?” skulle vi svara:

"Hemdatorerna är nuförtiden bärbara. Vi lever i Asiens Århundrade. En ny folkvandringstid har inletts. Ryssland och USA är på dekis och leds av demokratiskt valda auktoritärer. Länder faller samman i småbitar. Folk längtar efter en vuxen i rummet och har flytt till någon av filterbubbel-distrikten i landet Sociala Medier. Alla tittar på sin egen lilla bildskärm. Och skaffar sig tatueringar så att de ser ut som straffångar när de åker till återvinningen med sitt gamla bråte."

Mer att läsa: Mörka moln-tid att agera.

Efter att Rip fått en kort kurs i avfallssortering och kunnat kolla in en smartphone och Facebook, fortsätter vi sammanfattningen:

"Sverige är nu 10 miljoner invånare. Vi har blivit ett multikulturellt samhälle. De flesta gillar det, men några tycker det gått för långt med luftlandsättningen av några hundra tusen flyktingar. Utanför alla affärer sitter det tiggare. Det är ett skäl till att Socialdemokraterna tappat stora delar av arbetarklassen till högern – som nuförtiden består av Moderaterna och Sverigedemokraterna. Tillsammans har de typ 40 procent av väljarna.”

Mer att läsa: Bara inte knivarna börjar vina.

Rip som gammal sosseväljare skulle då förvånat säga: ”Vad gör Göran Persson åt det?”

"Göran Persson har avgått. Den nye killen, Stefan heter han, försöker övertyga väljarna om att Socialdemokraterna fortfarande står för en restriktiv invandringspolitik. Och att integration är vår tids ödesfråga. Sen berättar Stefan att högerpartierna M och SD låter sig styras av kapitalet, som vill fortsätta krafsa åt sig profiter av skattebetalarna. Men det går sisådär…och i höst är det val!"

Mer att läsa: Vänstern ökar för lite.

”Tar Carl Bildt över i höst alltså?” skulle Rip oroligt fråga.

"Nä, han finns numer också i Sociala Medier-landet. Det blir nog Kristersson och Åkesson i höst.

Och, skulle Rip då säga, ”finns det inget positivt att berätta, eller ska jag somna om?”

"Jo, IFK ligger tre i tabellen!"