Debatt Den nya överklassen i Sverige är etablissemanget. Det är en överklass som pinar och plågar sina undersåtar, det svenska folket, mycket värre än vad gamla tiders brukspatroner och storbönder gjorde. Det är Sverigedemokraterna som upptäckt den nya faran och får stöd i sin analys av en del LO-anslutna arbetare. LO-medlemmar som tidigare röstat på Socialdemokraterna men nu övergått till att rösta på Sverigedemokraterna.

Nu är det inte bara Socialdemokratiska politiker och LO-bossar som ingår i etablissemanget utan även andra partiers politiker med undantag för SD-politiker förstås. De står i sin renhet och klarhet över sådana konspirationer. Dessutom ingår i etablissemanget näringslivstoppar, journalister, TV-kändisar och kulturfolk av varierande slag.

Journalister skriver aldrig hela sanningen utan skönmålar och vilseleder. Särskilt då i frågor som har med invandring och invandrare att göra, är den allmänna uppfattningen. Vidare anses Göran Persson och Fredrik Reinfeldt vara lika goda kålsupare i etablissemangets hägn. De fick bägge efter sina år som statsministrar verkligen guldkant på sina respektive tillvaron med mycket välbetalda arvoden i styrelser och företag.

Etablissemangets politiker bryr sig inte om de som har de svårast i samhället. Långtidsarbetslösa, långtidssjuka och gamla som nattas kl 18 på sina vårdboenden. Det finns ingen personal efter kl 18. Särskilt långtidsarbetslösa skall hållas efter för de är egentligen bara lata. Moderaterna är helt övertygade om den saken och Sossarna tycks hålla med.

Men snart stundar den stora rättvisans tidevarv i Konungadömet Sverige. För efter den 9 september har SD fått makt och inflytande och kan rätta till misskötseln av landet, är förvissningen hos etablissemangskritikerna.

Nej, jag tror inte för en sekund på, att de svaga i samhället skulle få det bättre om SD kom till makten. SD vill återinföra den s k stupstocken i socialförsäkringarna. SD vill dessutom samarbeta med Moderaterna och allt vad de innebär av försämringar för ” vanligt folk ,” men skattelättnader för de som redan har det gott ställt. Dessutom gå arbetsgivarnas ärenden med försämrad anställningstrygghet och sänkta lägsta löner.

Nej, bäste LO-arbetare gå inte på SD:s lockrop. De äro falska profeter. Håll er till det parti som fackföreningar startade 1889 - Socialdemokraterna. För trots allt: Sverige är inte ett så uselt land som etablissemangskritikerna och SD vill påstå.