Debatt Jag undrar om de som kommer att rösta på SD har satt sig in i partiets principprogram? I det går att läsa att det som har betydelse för en individs utveckling är arv och miljö, men även – och detta är viktigt – en ”nedärvd essens” hos varje människa. Essens är ordet. All forskning och genetisk kartläggning visar att det inte går att finna en ”essens” i människans genetiska kod. Uppenbart är däremot att SD:s befängda rasideologiska övertygelse skapar en grogrund för hat mellan människor.

Tyskland har idag problem med våldshandlingar som vilar på just sådana rasbiologiska vanföreställningar; tankegods som högerextrema åberopar när de jagar människor med utländskt utseende på gatorna, senast i Dresden och Chemnitz.

Invandrare i Sverige som har tänkt att rösta på SD har börjat tveka om det är ett parti för dem. Speciellt nu när det har kommit fram att svenska medborgare med dubbla medborgarskap måste avsäga sig ett av dem. Betänk bara de syrianer som en dag vill återvända hem när kriget är över.

Jag undrar nu vad som kommer att hända den dagen när Jimmie Åkesson inte längre har rollen som partiledare? När man hör SD:s representanter i olika kommuner häva ur sig de mest rasistiska uttalandena blir man minst sagt orolig.

Att en väljare har svårt för de två olika blockens politik är en sak, men att rösta fram ett parti som i sitt principprogram för rasbiologiska resonemang är högst oansvarigt. En väljare som är emot invandring är en sak, men att rösta fram ett parti som vill frånta människors dubbla medborgarskap är rent vansinne.

Det är därför jag undrar om de som kommer att rösta på SD har satt sig in i partiets principprogram.