Widar Andersson: 37 grader tär på förtroendet för staten.

"Det statliga problemet ska inte isoleras till SMHI. I samband med det hydrologiska och meteorologiska institutets Hudikvarning passade statens Folkhälsoinstitut på att varna allmänheten för ökade risker att dö när det blir högsommarvärme. Staten känns kort sagt inte riktigt förtroendeskapande och jordnära i de här frågorna. Risken finns att vi i folket mest garvar och skämtar om de här ideliga varningarna när vi jämför dem med de verklighetsbilder vi ser. Sådant är verkligen inte bra för förtroendet. "800 grader, du kan lita på mig", sjöng Ebba Grön. Det är helt okej. Staten spelar efter helt andra regler: "37 grader, lita inte på mig." Det är inte okej."

Angelica Forsberg/TT: Sköt i Vasaparken.

Under fredagen larmades polisen till en skottlossning i Vasaparken i Norrköping. Larmet kom vid 18.45 på fredagen. Flera personer har uppgett att det var mot dem som skotten riktades.

– Man har pratat med målsägande som uppfattat det så, bekräftar vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd.

Ingen skadades trots att det var många människor vid lekplatsen när skottlossningen utbröt. Händelsen utreds som försök till mord och troligen handlar om en kriminell uppgörelse, menar Nilseryd. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats.

– Vi har en person som vi anser vara målsägare. Vad som har sagts i förhör med denne är inget jag kan säga, säger Peter Ström."