Carolina Nilsson: Narkotika i godisbjörnar oroar.

"Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare, skolpersonal, fritidspersonal – ALLA", skriver polisen, som den senaste tiden fått in väldigt mycket information gällande narkotika som ser ut som vanligt godis.

"Gummibjörnarna ser ut som vanliga godisbjörnar, skillnaden är att de innehåller narkotika. I dag är det gummibjörnar, imorgon kan det vara något annat. Var uppmärksamma och prata med era ungdomar", skriver de bland annat. En förundersökning har inletts. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Sörmland har prover från ungdomarna skickats på analys. Svaren har dock inte kommit än, vilket gör det oklart vilken typ av narkotika det handlar om. Enligt uppgifter har ungdomarna inte fått i sig gummibjörnarna av misstag, utan varit väl medvetna om vad de stoppat i sig. Flera av dem har blivit riktigt dåliga och fått söka akut vård."

Åsa Hanell: Vi äter och dricker cannabis.

"Vid polisens tillslag i fastigheten sommaren 2018 påträffas 52 cannabisplantor som troligtvis om de skördats senare gett 3,4 kilo cannabis.

– Vi äter och dricker cannabis eftersom vi mår bra av det, säger mamman i förhör.

Hon och sonen har köpt de lampor som beslagtagits av polisen för att ha till cannabisodlingen men även för odling av paprika och chili. Hon vill ha tillbaka lamporna dels för att de fungerar som uppvärmning av huset då det inte har någon annan uppvärmning, men också för att kunna fortsätta odla bland annat paprika och frukter."