Sören Boström: Minus för Kolmården.

"Kolmårdens djurpark gick med 16 miljoner kronor i förlust 2018, men nöjeskoncernen Parks and Resorts visade ändå omsättningsrekord.

Vilket kan jämföras med nästan 29 miljoner kronor i vinst i fjol för Kolmården. 2018 års vinst för hela koncernen stannade på 55 miljoner kronor, jämfört med 95 miljoner året före.

Det visar bokslutet för fjolåret för anläggningarna Gröna Lund, Kolmården och Vildmarkshotellet, Skara Sommarland och Furuvik.

– Efter den rekordvarma sommaren i fjol blev vi lite oroliga, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts. Bara Gröna Lund tappade 80 000 besökare under juli månad."

Susanna Beskow Norgren: Hans pridefest ska rädda RFSL.

" RFSL är en av arrangörerna bakom East Pride, hbtq-festivalen som börjar på fredag. Inför årets Pride har RFSL satsat mycket på egen verksamhet.

I ett pressmeddelande skriver RFSL Norrköping: ”Ett skäl till detta är att verksamhetens överlevnad är hotad då föreningen efter en kort tid av misskötsel och oegentligheter riskerat lite av sin trovärdighet och skadats ekonomiskt.” RFSL Norrköping har sedan i mars en helt ny styrelse som har för avsikt att lyfta föreningen, som under en period kommer att benämnas Nya RFSL Norrköping för att markera nystarten.

Fredrik Bromander, kassör i den nya styrelsen, vill just nu inte släppa några detaljer om vad som hänt under den förra ledningen, men uppger att det finns en polisanmälan."