Sören Boström: Villa Sjöängen läggs ner.

"Protesterna från personalen och anhöriga hjälpte inte: Villa Sjöängens demensboende i Strömsfors läggs ner och de boende tvingas flytta.

– Ja, så blir det, säger Olle Vikmång, ordförande i vård- och omsorgsnämnden. Vi beslutade helt enligt det förslag som tjänstemännen tidigare tagit fram.

Var det en enig nämnd?

– Ja, vi var helt eniga och det förvånade mig lite, eftersom jag trott mig höra andra förslag tidigare från vissa partier angående just Sjöängen. Men när vi väl gick till beslut, var nämnden helt enig och det kändes som en styrka för mig som ordförande.

– Så nu kommer de boende på Sjöängen att flyttas till det snart nybyggda boendet på Kolonigatan i Klockaretorpet."

Widar Andersson: Inget slår omdöme och moral.

"Aftonbladets nyhetsredaktion har i artikelserien "Maktens kvitton" dragit fram en hel del betänkliga - och somligt antagligen bedrägliga - ekonomiska förehavanden i ljuset. Fem riksdagsledamöter har hittills tvingats att lämna sina uppdrag på grund av Aftonbladets avslöjanden. De flesta, om inte alla av de fem, har i olika skeden av processerna hänvisat till att de har "följt reglerna" för hur diverse ersättningar för kostnader och utgifter ska betalas ut. Hänvisningarna till riksdagens regelverk för boende, resor, hotell, bonuspoäng och allt vad det nu kan vara, har i de flesta fall visat sig vara väl bräckliga. Regelns bokstav kan i några fall ha uppnåtts men knappast regelns själ och anda."