Sören Boström: Miljonsatsning på utebad.

"Himmelstalundsbadet fräschas upp för 11 miljoner kronor inför årets sommarsäsong. Bland annat med en ny vattenreningsanläggning.

– Det var hög tid att byta ut den gamla reningsanläggningen, eftersom badet hunnit fira 50-årsjubileum, säger Daniel Ackermann, kommunikationsansvarig på Norrevo Fastigheter AB.

– Så det känns väldigt positivt, att vi nu renoverar och uppdaterar reningsanläggningen och moderniserar den, för att kunna erbjuda badgästerna en ännu finare vattenkvalitet i sommar.

Själva arbetet med att byta ut den gamla reningsanläggningen pågår just nu.

– Och förutom att vattnet kommer att bli renare och finare, betyder också den här satsningen att reningsanläggningen blir mer driftsäker, tillägger Daniel Ackermann"

Sandra Karlsson (SD): "Käftsmäll mot utbildade lärare. (Debattartikel):

"Kvar blir en ökande andel obehöriga lärare som i de flesta fall inte är kvalificerade för det jobb de utför. Att vara lärare idag är så mycket mer än att bara läsa in sig på dagens kapitel i en bok. Dagens klassrumssituation med många elever, flertalet med olika diagnoser, en del med psykisk ohälsa, oftast minst två i varje grupp med dyslexi, ställer höga krav på den pedagogiska nyckelknippan. Läraren måste ha en mängd olika nycklar för att ens ha möjlighet att nå varje enskild individ utifrån dennes förutsättningar. Det är en omöjlig ekvation för den som inte har en ordentlig grund att stå på. När dessa lärare även sätter betyg är vi ute på riktigt oroväckande vatten."