SEKO-facket: Utan oss blir det tumult. (Debattartikel)

"Inom tågtrafiken har offentlig upphandling historiskt sett visat sig vara en grogrund för att pressa arbetsvillkor och försämra passagerarsäkerheten. Otryggheten för Seko: s medlemmar inom järnvägstrafiken har ökat. Det handlar inte bara om att man tvingas söka om sina jobb efter varje upphandling. Varje ny upphandling kan dessutom innebära att arbetsgivare ges tillfälle att slingra sig ur tidigare överenskommelser. Detta har vållat stora problem och ibland har tågtrafiken blivit stillastående på grund av konflikter mellan Seko och tågoperatörernas arbetsgivarorganisation Almega."

Sören Boström: Positiva till båtlinje.

"Planer finns nu på en båtlinje från Norrköping, till Esterön, Sandviken och Kolmårdens djurpark redan i sommar. Som Folkbladet tidigare nämnt är det Björn Hammarskjöld och företaget Savea NetPro Solution AB, som står bakom de här planerna.

Hur ställer sig djur­parken till den här idén?

– Jag tycker det låter jättespännande, säger Christine Karmfalk, vd för Kolmårdens djurpark. Både ur miljösynpunkt och som turistattraktion, tror jag en båtlinje hit vore något positivt. Inte minst för Norrköpingsborna, som på ett smidigt och roligt sätt i så fall kan ta båten ut till djurparken.

Inga problem, som du ser det?

– Jo, underhållet av bryggan vid Vildmarkshotellet är eftersatt, så bryggan är inte i bästa skick. Men det är Norrköpings kommun som äger bryggan, så jag hoppas de kan ta tag i det problemet.."