Malin Perk: Därför fick vd: s lindrigare straff.

"Den 26-årige vd:n från Norrköping begick fuskgärningarna med uppsåt, enligt Norrköpings tingsrätt.

– Brotten han begått ska bedömas som grova då personerna använt avancerade tekniska hjälpmedel under provet, åtgärderna är förslagna och sammantaget systemhotande, brotten har utgjort ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form, och på grund av oriktighetens betydelse det vill säga att de oriktiga provresultaten påverkar antagningssystemet till högskolan och hindrar eller minskar möjligheten för andra att komma in på högskolan, står det i domen. Men trots detta får 26-åringen betydligt lindrigare straff än ”huvudmännen” – pappan, de två bröderna samt Lundabo som vd:n har samarbetet – som dömdes till fängelse och näringsförbud."

Lennart Zackrisson: Båtturister åker inte buss. (Debattartikel)

"Visby, Västervik, Trosa, Söderköping med flera, är städer som har en hamn mitt i stadens kärna och har ett väldigt uppsving på sommaren med alla båtturister. Norrköping är en gammal hamnstad, och vi behöver ta hand om det historiska arvet på följande sätt:

1. Den bro som planeras över kanalen måste bli öppningsbar. En fast bro skulle hindra segelbåtar och andra större båtar från att komma in till hamnen, dessutom kan inga flottbesök eller andra ståtliga skepp typ Tall Ship Races kunna lägga till i Norrköping. 2. Se till att Norrköping får ett sjöfartsmuseum."