Malin Perk: Rattfull skadade tre personer.

"Mellan 2015 och 2016 stoppades mannen född 1972 av polis efter att han kört bil full och drogpåverkad utan körkort vid fem tillfällen. För detta och en rad andra brott dömdes han i mars 2017. Påföljden blev då skyddstillsyn. Han skulle också genomgå drogavvänjande behandling av frivården. Men det var ingen lyckad behandling. Bara några veckor efter skyddstillsynsdomen satte han sig på nytt bakom ratten, narkotikapåverkad. Den gången krockade han med en mötande bil – på Skärblackavägen. Det var mörkt och dimma natten den 31 mars. Mannen som idag är 46 år kom körande på Skärblackavägen mot Norrköping. Vid bron över järnvägen där sikten är skymd gjorde han en plötslig omkörning över heldragen linje. Och fick möte."

Åsa Hanell: Skandaldomen måste tas om.

"– Det har begåtts så allvarliga fel i tingsrätten att det inte går att läka i en hovrättsförhandling. Det är viktigt att det blir rätt och är enda sättet att ta tillbaka rättegången till tingsrätten så ska det göras och en möjlighet som finns, säger advokat Carla Pantzar, som är den 23-årige broderns nya försvarare. Pappans advokat Mikael Abrahamsson skräder inte orden.

– Det är en skandal, min klient har dömts för medhjälp till osann försäkran avseende 64 personer som inte är dömda för brott och att döma någon för medhjälp till ett brott ingen är dömd för är oerhört märkligt. säger Mikael Abrahamsson."