Susanna Beskow Norgren: Två nya butiker på Ingelsta.

"Det är i modekedjan JC:s tidigare lokal man sedan årsskiftet skapat två lokaler för de nya hyresgästerna som planerar att öppna under mars och april. Inredningsbutiken Boligheter blir företagets första svenska franchisebutik utanför hemorten Västervik.

– Vi ser att vårt inspirerande koncept saknas i Norrköping och vi känner väl till centrats potential med ett stabilt kundflöde, säger Anna Dahl, vd Boligheter Franchise AB. Ur&Penn öppnar sin tredje enhet i Norrköping.

– Ur & Penn är just nu i en väldigt expansiv fas och vi är särskilt glada för vår etablering i Ingelsta. Norrköpingsborna har alltid stöttat oss väl i våra två nuvarande butiker. Vi ser verkligen fram emot att slå upp dörrarna i april, säger Abed Al Saffar, Ur & Penn.

Magnus Johansson: De har fått sin största order någonsin.

"Förra året lyckades företaget etablera sig i brotillverkningsbranschen. Nu har Sonstorps Mekaniska fått sin största order någonsin, runt 30 miljoner kronor. Företaget har anlitats av Züblin Scandinavia AB för att tillverka ledverk till miljardsatsningen Mälarprojektet.

– Det rör sig om fyra ledverk som ska levereras i etapper. Ledverken är totalt 800 meter och väger tusen ton, berättar Peter Abrahamsson, projektledare, Sonstorps Mekaniska.

Sjöfartsverket driver Mälarprojektet, vars syfte är att förbättra såväl sjösäkerhet som tillgänglighet i de allmänna farlederna genom Södertälje kanal till hamnarna i Västerås och Köping."