Sören Boström: Arbetarskulptur avtäcktes.

"Med trumpetfanfar och festklädda deltagare avtäcktes Sten Dahlströms skulptur ”En arbetargestalt” i Bruksparken år 1968. Sedan dess har den här skulpturen stått kvar i Bruksparken tillsammans med en kanon och kanonskott.

Den kanonen lär få stå kvar bredvid Dahlströms skulptur medan kanonen på Bergslagstorget, ska tas bort, enligt ett ganska nytt förslag från politikerna i Finspång.

När det gäller Sten Dahlström växte han upp i Finspång och delade ambitionen att bli konstnär med vännen Gunnar Nilsson. Sten Dahlström utbildade sig sedan till konstnär vid Konstakademien i Stockholm och sedan följde vidare studier i både Paris och i USA."

Henrik Jonsson: Fick för mycket pension.

"Lite extra pension skulle nog de flesta vilja ha, men Pensionsmyndigheten är noga med att se till så inga fel begås.

Nu har myndigheten tagit beslut gällande en Norrköpingsbo. Personen i fråga har fått pension även från ett annat land, men inte anmält detta.

"Den som blir beviljad pension eller får ändrad pension från ett annat land än Sverige är skyldig att anmäla detta till Pensionsmyndigheten", skriver de beslutet.

Personen har fått nästan 55 000 kronor för mycket i garantipension enligt Pensionsmyndighetens uträkningar och myndigheten kräver nu att pengarna återbetalas. Pensionsmyndigheten bedömer heller inte att det finns skäl som gör att personen kan befrias från kravet på återbetalning."