Cecilia Lundholm Pålsson: Lärare är inte idioter. (Krönika)

"Oftare och oftare känner jag mig uppgiven inför situationen. Det fattas folk, vi löser det - vi jobbar ju i ett lösningsfokuserat yrke - men på vems bekostnad? Fler och fler barn med särskilda behov ska tas om hand, med allt färre resurser, hur löser man det? Har en vän som nyligen börjat nytt jobb på en skola, där hen ska ta hand om mer eller mindre nyanlända elever i olika åldrar. Det har saknats en sån lärare en längre tid och barn som varit här i tre-fyra år, kan knappt ett ord svenska. Vems fel är det? Eller en annan vän som skulle börja på en alldeles nyinrättad enhet, tillsammans med två erfarna specialpedagoger, där de skulle arbeta med elever i mindre grupper. Sen gick båda lärarna in i väggen, kvar blev min vän."

Magnus Johansson: Nya glasbruksägarens stora utmaning.

"Reijmyre glasbruks nya ägare Ronald och Liselotte Bengtsson har många planer för hur verksamheten ska bedrivas. ”Det är en rejäl satsning och utmaning”, säger Ronald. Ronald och Liselotte Bengtsson från Göteborg är paret som vuxit upp med entreprenörskapet.

– Vi kommer båda från hantverksfamiljer. I 20 år drev vi en av landets största reklambyråer i Göteborg och har även skapat ett bryggeri och startat ett stort fastighetsbolag i Stockholm, berättar Ronald.

– Jag startade och drev en konsthall på Marstrand, påpekar Liselotte.