Åsa Hanell: Fängelse för mordförsök.

"I mitten av augusti larmades polis och ambulans till Ektorp efter att en man ringt och sagt att hans sambo var skadad. Polis kom snabbt till platsen och till slut lyckades man få ut mannen, men först efter att han försökt hugga poliserna genom ytterdörren. Något han var nära att lyckas med eftersom de stod på andra sidan dörren. Mannen som är i 35-årsåldern stack kniven i hennes arm och han höll kniven mot hennes hals samtidigt som han upprepade att han skulle döda henne, sig själv och sonen. Han slog henne med en plåtburk så att hon blödde rikligt "det var som en varmvattendusch. Han döms för misshandel av sambon, straffvärdet är cirka åtta månaders fängelse. Men han döms även för bland annat försök till mord i två fall, försök till grov misshandel, i fyra fall i samband med att han huggit en kniv genom sin ytterdörr mot poliserna som stod på andra sidan."

Malin Perk: Äldre par bestals i hemmet.

"Ett äldre par i 90-årsåldern blev bestulna av en okänd man i sitt hem på tisdagseftermiddagen. Det var strax efter klockan 16 på tisdagseftermiddagen som polis larmades till Skärblacka med anledning av en stöld i en bostad.

– En man hade ringt på hemma hos ett äldre par och bett om pengar. När mannen försvunnit upptäcktes att en plånbok saknades, uppger polisen.

Polis åkte till Skärblacka och pratade med paret som är i 85- respektive 90-årsåldern. Det är oklart exakt vad som har stulits."