Henrik Jonsson: Hon är årets rektor i Norrköping.

"Ellenor Lindroth, Smedbyskolan. Där har ni årets rektor i Norrköping.

– Självklart känns det fint, säger hon.

Varje år delar Lärarnas Riksförbund ut pris till årets rektor i kommunen. Personalen på skolorna får själva nominera sin rektor. Sedan väljer förbundet ut den kandidat de tycker är mest lämpad.

I år föll valet på den tidigare elitsimmaren Ellenor Lindroth som sedan två och ett halvt år tillbaka är rektor på Smedbyskolan.

– Självklart känns det fint att personalen har nominerat mig och roligt att arbetet uppmärksammas men jag har en fantastisk personal. Det underlättar ju arbetet och gör det roligt att driva det framåt, säger hon."

Patrik Selsfors: Instrument stals i bostad.

"Musikinstrument och andra saker har stulits från en bostad på Skönbergagatan. Polisen har genomfört brottsplatsundersökning och säkrat vissa spår. Klockan var 9:08 på tisdagsförmiddagen när polisen fick ett samtal som handlade om ett inbrott i en bostad på Skönbergagatan i Söderköping. Bostadsinnehavaren hade gått ut en stund men under tiden denne var ute hade någon eller några passat på att ta sig in i bostaden via ett fönster.

– Det var stängt så de tog sig in genom att slå sönder fönstret, berättar Monica Bergström, presstalesperson hos polisen.

Flera polispatruller skickades till platsen och de kunde då konstatera att det bland det stulna fanns musikinstrument som kan vara svårersättliga."