Sören Boström: Viggen över Norrköping.

"Det var många Norrköpingsbor, som hajade till i onsdags, när en Saab 37 Viggen flög varv på varv över Norrköping och ända ut till Åby.

– Flygplanet kom från en förening som heter Swedish Air Force Historic Flight, berättar Andreas Giselgren, som är med i F 13 Kamratförening.

Och varför flög det över Norrköping?

– Vi har fått fram så mycket som att det var en pilot, som snurrade runt många, många varv över Norrköping under onsdagen. Men varför han var här just i onsdags och flög så många varv, vet vi dock inte.

– Planet tillhör i alla fall något som heter Swedish Air Force Historic Flight och flygplanet ägs av Saab i Linköping.

Sofia Norin: Hembränt på kontoret.

"I april i år utförde tillståndsenheten tillsammans med polisen en tillsyn på en krog i Norrköping. Under tillsynen påträffades olovlig alkohol. Inne på kontoret förvarade ägaren vad polisen misstänker är insmugglad alkohol och en dunk med fem liter hembränt. Ett analysprov av innehållet i dunken visade att det innehöll 37,8% etanol och "finkeolja", högre alkoholer som förekommer i illegalt tillverkad sprit.

– Den vita dunken hittade jag i uteserveringen och ställde den i kontoret och hade glömt bort den, säger ägaren i ett förhör.

Förutom dunken hittades även ett flertal enliters- och 1,75-literflaskor. Eftersom varken Systembolaget, grossister eller övriga leverantörer säljer sådana volymer så anar polisen att spriten kan vara insmugglad.