Widar Andersson: Rapport inifrån Hällestads fanborg.

" Dagens samhälle är ett resultat av årtusenden av möten mellan människor från olika håll och kanter. Så har det varit och så är det nu, sa Karin Östensson. Hon sade sig inte vilja se några "vi och dom" i samhället förutom då det kommer till dem som "inte ställer upp på samhällskontraktet för Sverige; där är det verkligen vi och dom och den striden ska vi ta med stolthet", sa Karin Östensson

Flera ville tala med henne efter talet. Den tidigare riksdagsledamoten Inge Carlsson från Finspång delade minnen med henne från en tid då de satt i samma universitetsstyrelse. Sölve Holgersson från Hällestad mindes då han och Karin Östensson spelat i samma orkester ute på logdanser."

Malin Perk: Gick i över 100 km/h - döms.

"16-åringen stoppades i december förra året när han körde på länsväg 843 vid Tåby. Polisen konstaterade att bilen körde för fort för att vara en A–traktor som tillåts köra 45 kilometer i timmen. En teknisk undersökning gjordes av A-traktorn. Det konstaterades att växellådan hade manipulerats så att bilen, med några enkla handgrepp, gick att köra fortare än vad som är tillåtet. Under en lasermätning kom den upp i 109 kilometer i timmen.

– Det kan inte längre anses som en A-traktor, enligt polisen.

16-åringen själv har uppgett att bilen hade motorproblem som inte var åtgärdade och att bilen det senaste året mest stått i garaget."