Olov Planthaber/Emil Jakobsson: Stort skogsområde i lågor.

"Klockan var strax innan midnatt när ett larm kom in om att rök syntes över skogen utanför Åby. Branden härjade i skogen vid Stenkullen och en stor insats inleddes från räddningstjänstens sida. Inledningsvis var det ett 20-tal brandmän från Norrköping och Krokek som arbetade med att släcka elden. Under natten var personal från fyra brandstationer - Centrum, Kvillinge, Krokek och Skärblacka - inblandade i arbetet med att släcka elden.

- Vi är ganska trötta nu men har kunnat skicka hem några mannar för att vila eftersom området är inringat, sade Mikael Kalered, inre befäl hos räddningstjänsten.

Magnus Johansson: Öppet hus lockade många besökare.

"Uppvisningar, information och demonstration av olika fordon. Helgens öppet hus på brandstationen lockade många besökare. Under lördagen var det öppet hus vid räddningstjänstens lokaler i Finspång. Räddningstjänsten och kommunens beredskapssamordnare Nina Öberg berättade om arbetet med säkerhet och krisberedskap.

– Det blev väldigt lyckat, sa Nina Öberg. 15 organisationer fanns på plats för att berätta om sina verksamheter och behovet av fler medlemmar.

För några år sedan började en flyttkarusell när vi bytte lokaler ofta. Under den perioden tappade vi mycket folk, runt 40 scouter. Nu har vi ny lokal i Ramstorp och vi hoppas att fler ska upptäcka oss, betonar Lennart Jansson i Finspångs Scoutkår."