Sören Boström: Museum tioårsjubilerar.

"– Givetvis känns det jättekul att få fira vårt tioårsjubileum och att museet lever och utvecklas hela tiden, säger Christer Ericson, ordförande i museet, som är en undergrupp hos Krokeks hembygdsförening. Och jag hoppas många passar på att komma hit och fira jubileet tillsammans med oss.

– Samtidigt har det smugit sig in lite oro i vår verksamhet, när det blivit känt att en företagare vill börja med marmorbrytning här bredvid museet. Får han tillstånd till det av Norrköpings kommun, så skulle det störa vår verksamhet väldigt mycket. Så mycket att vi till och med är oroliga för museets framtid i så fall.

Cecilia Lundholm Pålsson: Uniform mot mobbning. (Krönika)

"Vi väntar på våra engelska utbyteselever och deras lärare, som ska tillbringa hela veckan hos oss. När de äntligen kliver av tåget är det ett glatt återseende. De har alla haft kontakt sedan vi var där i april och de är snart igång och pratar. Veckan kommer sen att innehålla både tid på skolan, ett Stockholmsbesök och givetvis glass på Smultronstället. Allra gladast är de engelska eleverna över att få ha sina vanliga kläder i skolan, istället för uniform, men på frågan om de skulle vilja avskaffa uniformerna svarar de ändå att de nog är bra eftersom de motverkar mobbning, gällande klädsel i alla fall. De är, som alla tonåringar, medvetna om vilka som inte skulle ha råd med märkeskläder och de senaste gympaskorna"