Carolina Nilsson: Ny partner till Trädgårdslust.

"Lördagen den 26 maj är det åter igen dags för att trädgårdsintresserade, planteringsidoga och hugade av det gröna livet att bege sig till Färgargården. Då är det nämligen dags för vårens upplaga av Trädgårdslust, ett evenemang som brukar locka tusentals till området runt Strömmen. Med sig hem kan besökarna ta med saker att sätta i såväl backen som i magen och nyvunna kunskaper om krukodling genom Ylva Landerholms föreläsning, insikter om hur färgarfamiljer levde på 1800-talets mitt efter ett besök i friluftsmuseet och kanske ett pris från någon av alla de tävlingar som kommer att genomföras.

I år har Upplev Norrköping fått till ett samarbete med Billbäcks plantskola, som bland annat strävar efter att skapa hållbara trädgårdar, parker och grönområden."

Sören Boström: Vibjörnsparken är inte bra.

"Vibjörnsparken i Finspång, har genomgått en rejäl ansiktslyftning. Men Angela Helgesson, parkens enda egna företagare, har ytterligare förslag.

– Bland annat är jag kritisk till att de parkeringsplatser som finns för mina kunder längs riksväg 51, invaderas av de som arbetar i närheten. Ofta är det så fullt på den här parkeringen att mina kunder inte får någon plats. Det bara skulle vara tillåtet att parkera här exempelvis fyra timmar, för då räcker det ju till för mina cafékunder. Dessutom, tillägger Angela Helgesson, bör det skyltas för ett par handikapplatser på parkeringen, närmast mitt café."