Ulf Stråhle: Chuk: "Allt beror på vad klubben vill."

"Det är en avgörande tid. För Dolphins som klubb. För elitlagen och spelarna. För Adnan Chuk. "Vi kan inte börja fira för att det är halvtid och vi leder".

Det finns tydliga paralleller i ledarskapet, men inga som helst kopplingar, mellan förbundskaptenen i fotboll Janne Andersson och Adnan Chuk. Båda är noggranna med detaljerna. Båda kräver hårt jobb, struktur och engagemang. I deras lag finns det personligt utrymme, men inte plats för de som tar det på gruppens bekostnad. Sista träningspasset inför tredje semifinalmatchen mot Borås är fokuserad problemlösning på utmaningarna laget kommer ställas inför på tisdagskvällen.

– De här passen betyder ovanligt mycket eftersom vi är så tunna nu. Tunn trupp, tunga minuter. Vi får fokusera mindre på vårt spel och mer på hur vi ska förstöra för andra."

Widar Andersson: Nationella rättigheter.

"Mänskliga rättigheter är självklart något som är värt att strida för. Problemet blir när dessa rättigheter blandas samman med medborgerliga rättigheter som regleras inom nationalstaterna. De negativa rättigheterna - rätten att till exempel slippa bli torterad och förföljd - är universella och oproblematiska i det här sammanhanget. De positiva mänskliga rättigheterna - till exempel rätten till skolgång och socialbidrag- som kostar pengar som någon annan ska betala; de är däremot nationella och kan inte utlovas hela mänskligheten."