Malin Perk: Dömd vill läsa offrets telefon.

"Den våldtäktsdömde vill ta del av allt material i offrets mobiltelefon. Men riksåklagaren säger nej: "Det finns en konkret och mycket allvarlig hotbild mot målsäganden i detta mål", skriver riksåklagaren, RÅ, till Högsta domstolen, HD. 26-åringen dömdes i september förra året mot sitt nekande till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt efter att han gett sig på och våldtagit en kvinna i hennes bostad i Norrköping den 6 juli förra året. Våldtäkten var en upprinnelse efter en skuld där mannen lånat drygt 15 000 kronor av kvinnan. Kvinnan försökte på flera sätt få tillbaka pengarna som mannen lovat henne. Bland annat kontaktade hon närstående till mannen för att försöka få tillbaka pengarna. Efter att kvinnan polisanmälde våldtäkten har hon utsatts för olaga hot och skadegörelse. Det har bland annat klottrats på väggen till innergården och i trappuppgången där hon bodde. Det stod bland annat: "Dödar dig om du inte gör rätt slyna" och, "Kommer döda dig" samt "hora död".

Susanna Beskow Norgren: Här blir det en ny skola.

"I höst startar friskolekoncernen Jensen en ny grundskola för årskurs 6-9 på Södra Promenaden 107. Det är närmare bestämt i det gamla tingsrättshuset från 1900-talets början, huset mellan Stadsbiblioteket och den nuvarande tingsrätten, ett minst sagt centralt läge.

– Vi kommer att starta en högstadieskola där. Vi beräknar att köra från årskurs sex, som det är tänkt nu, säger Mats Rosén, grundskolechef vid Jensen."