Widar Andersson: Behövs nog ett nytt parti.

"I stora och tunga samhällsfrågor finns det inga partier som är så lika varandra som S och M. Liberaler och Miljöpartister bär på samma slags gener och förhållningssätt. Centern går bra ihop med både M och S. V, KD och SD är riksdagens mer "ideologiska" partier med mer eller mindre dunkla rötter till diverse ismer och religioner från icke alltid så fornstora dar.

Att låsa in fyra av dessa partier i ett alliansblock, tre partier i ett rödgrönt block och SD i sitt eget block känns milt sagt inte så nutida. Vilket hundratals kommun- och regionpolitiker upptäckt för länge sedan."

Henrik Jonsson: 39 personer sägs upp.

"Försäkringsförmedlaren Gradén Mattsson lägger ner sin verksamhet i Norrköping och de 39 personer som jobbar där sägs nu upp. Gradén Mattsson har under lång tid samarbetat med försäkringsbolaget If och sålt deras produkter, men efter att företaget sålts till Hudya Group som planerar att börja sälja försäkringar i Sverige och bli en konkurrent till If har nu det samarbetet avslutats. Företagets kontor i såväl Halmstad som Gävle övergår i och med det här i If:s regi. I Norrköping däremot avvecklas verksamheten helt. Samtliga 39 medarbetare fick under måndagen det dystra beskedet att de sägs upp på grund av arbetsbrist.

Enligt facket är dock chanserna att hitta ett nytt jobb stora. Vår erfarenhet är att de flesta får nya jobb väldigt snabbt, säger Anders Nilsson, förhandlare på försäkringsbranschens fackförbund."