Susanna Beskow Norgren: En spärr för små partier.

"En nyhet i kommunvalet i Norrköping är en småpartispärr på tre procent, en utmaning för Fi som i förra valet fick 1,66 procent. Pär Höglund är kanslichef vid kommunstyrelsens kontor i Norrköping och chef för det valkansli med två anställda som i februari drog i gång sin verksamhet inför valet i höst. Han har koll på vad som gäller inför valet 2018. En nyhet är att kommunerna nu kan välja om de vill ha en eller flera valkretsar.

En valkrets är ett geografiskt område som tilldelas ett antal fasta mandat. Tidigare var man tvungen att ha minst två valkretsar om man hade 36 000 röstberättigade i kommunen. Norrköping kommer i år att ha kring 105 000 röstberättigade."

Angelica Forsberg: Ihjälkörd man hedras i Hageby.

"Den man i 20-årsåldern som tragiskt miste livet efter att ha blivit påkörd på E4 hedras med blommor i Hageby. Brottsmisstankarna mot bilföraren har nu avskrivits. Det var i måndags vid 21-tiden på kvällen som larmet inkom till polisen. Vittnen rapporterade om att det befann sig människor till fots på E4 och att dessa försökte stoppa bilar. Ett vittne har uppgett till polisen att hon fick "kasta bilen" över i vänster körfält för att inte köra på personen. En bakomvarande bil hann inte stanna och mannen, som var i 20-årsåldern och hemmahörande i Norrköping, blev påkörd. Den som körde bilen, en man i 60-årsåldern, chockades och togs om hand av räddningspersonal medan den påkörde fördes till sjukhus. Hans liv gick inte att rädda."