Åsa Hanell: Efter Folkbladets avslöjande.

"Efter att Folkbladet i höstas skrev om den undermåliga kommunikationen mellan Säpo och den lokala polisorganisationen, kring bland annat en misstänkt radikaliserad återvändare, har nu Säpo blivit bättre på att dela med sig av informationen. – Det har blivit mycket bättre, den är bättre än den någonsin varit. Det är en tydlig förändring i hur de tänker i organisationen och att de numer delar med sig, säger Peter Johansson, kommunpolis i Norrköping. Peter Johansson har varit hos Säpo och de hos honom ett flertal gånger.

– Vi får del av den regionala underrättelsebilden som tas fram både av Säpo och av vår egen underrättelseenhet."

Widar Andersson: Hon stannar gärna kvar.

"Alice Bah Kuhnke har varit miljöpartist i fyra år. Lika länge har hon varit kulturminister. Rimligt sett borde hennes dagar i ämbetet vara räknade. Händer inget dramatiskt överraskande så kommer inte dagens regering – som den nu är sammansatt - att överleva valet i september.

Alice Bah Kuhnke tycks emellertid ha fått upp smaken för det här med politik. I januari i år anmälde hon sitt intresse för att efterträda Isabella Lövin som språkrör för Miljöpartiet; detta utan att Lövin ens antytt sin avgång. Några dagar senare höll Bah Kuhnke öppet för att sitta i en regering med Moderaterna; under förutsättning att denna regering var beredd att göra ”skillnad för klimatet och mänskligheten”, sa hon till Expressen."