Malin Perk: Vad skönt att det gick bra!

"Hon var på väg hem till Kimstad på fredagskvällen den 17 november när ett vildsvin dyker upp på vägen. Kvinnan uppfattade att hon bara snuddade vid djuret. När hon steg ur bilen såg hon grisen springa från platsen.

– Vad skönt att det gick bra, tänkte hon, har hon berättat för polisen. Hon funderade på om hon borde ringa polisen. Så på måndagen, tre dagar efter viltolyckan, gjorde hon det. Men då fick hon veta att hon begått ett jaktbrott.

– Man måste snarast anmäla viltolyckor oavsett hur det har gått, upplyser polisen. Kvinnan erkänner händelsen men förnekar brott. Nu åtalas hon för förseelse mot jaktlagen."

Susanna Beskow Norgren: "Så vill M lösa skolunderskottet.

"Kvartettens 20 miljoner kronor i tilläggsbudgeten till skolan räcker inte, menar Moderaterna och befarar en ambitionssänkning. Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) slår tillbaka och talar om en ryckighet i Moderaternas budgetförslag. Inför kommunstyrelsen på måndagen kallade oppositionsrådet Sophia Jarl (M) till en pressträff för att presentera sitt förslag till lösning på underskottet på 50 miljoner i Norrköpings skolor. Hon menar att majoritetens förslag ger skolorna orimliga förutsättningar att klara undervisningen och framhåller att utbildning kommer att bli en lokal stridsfråga i valrörelsen.

Sophia Jarl saknar en ordentlig analys av vad det är för personal som anställts under 2017."