Malin Perk: "Radera inte penisbilden."

"Enligt Carolin Lindholm och Jörgen Skarin vid polisen specialgrupp är det så vanligt att barn får penisbilder att de knappt reagerar. Och än mindre förstår att det är brottsligt. Den som får en så kallad dickpic blockar avsändaren som oftast är okänd men det tycker inte polisen att man ska göra.

– Anmäl, det är ett sexuellt ofredande, och radera inte, får vi bilden är det lättare för oss att spåra personen bakom, råder de. Den som skickar dickpics har oftast gjort det till många barn.

– Om ingen anmäler så fortsätter det, säger Carolin. Inte en enda gång har de fått in en anmälan om våldtäkt. Barnen vill inte polisanmäla eftersom de känner egen skuld."

Göran Hansson: Försvåra inte ÖB: s arbete.

"ÖB har inte tillsatt generalmajor Anders Brännström på en befattning som chef för ledningsstabens totalförsvarsavdelning. ÖB har inte förtroende för Brännström i den befattningen. Anledningen är enlig ÖB kulmen för flera händelser, den senaste en kritisk artikel i DN. Nu ifrågasätter bland andra förre försvarsministern Mikael Odenberg (M) beslutet. Hade de politiska partier som idag är i opposition accepterat en politiserande general i försvarets ledning om de själva varit i regeringsställning? Tror inte det! En knorr är att generalmajoren Brännström själv för några år sedan, då som arméchef, slog ned på en kvalificerad officer i lägre befattning för att denne dristat sig till att skriva en debattartikel om armén i DN. (Debattartikel)