Börje Gavér: Vargparet finns i skogen.

"Det blir allt mer sannolikt att vargparet sydväst om Hällestad kommer att stanna i området. Under tisdagen gjordes sammanlagt fem observationer av de två vargarna, eller rättare sagt spår efter dem. En vid Gärtorp utanför Hällestad och de övriga fyra på andra sidan gränsen, alltså i Motala kommun, men väl inom reviret. De verkar ha dragit sig mer ner mot skjutfältet vid Prästtomta.

– Det är fullt normala vandringar de gör inom ett för dem begränsat område, säger Anders Hedström, besiktningsman åt länsstyrelsen i Linköping.

De rör sig inom ett område på mellan 50 000 och 70 000 hektar kring Hällestad, Borensberg, Prästköp och Tjällmo.

– Det känns mer och mer som de tänker stanna, men man måste observera dem under en längre tid innan man kan vara helt säker. Det är många kriterier som ska stämma in, säger han.

Widar Andersson: Verklighetens alla väljare.

M och SD klumpas ihop till socialdemokratins "huvudmotståndare" eftersom de enligt Lena Rådström Baastad vill "sänka skatten, sänka lönerna och höja hyrorna". Sänka skatten är otvetydigt sant att i vart fall Moderaterna vill göra. Det där med hyror och löner är dock mer förvanskning än fakta. Sådant bör S avstå från. Inte av omsorg om Moderaterna. Utan av omsorg om sig själva. Jag tror nämligen att Gunnar Strömmer har en poäng när han säger att väljarna ogillar "gnäll och förvanskningar."