Malin Perk: De avslöjade IT-skandalen.

"Glädjen förbyttes till bekymmer. Medarbetarna som gjort ett jättebra jobb och som uppmärksammas för det blir nu bestraffade av Transportstyrelsen". Det säger Johan Eriksson en av de fyra personerna på Transportstyrelsen som nu hyllas för sina insatser i samband med den stora IT-skandalen i somras. Han slutade som IT-säkerhetsansvarig på Transportstyrelsen för drygt två veckor sedan.

– Det som hände var tråkigt och inte bra för Sverige och myndigheten. När den stora IT-skandalen uppdagades i somras så trodde han att allt skulle bli bättre.

– Att myndigheten skulle åtgärda problemen som kommit fram, gå vidare och försöka bygga upp förtroendet igen, säger Johan Eriksson."

Malin Perk: Ledning vill hindra personal.

"Medarbetare på Transportstyrelsen hyllas efter den stora IT-skandalen där en rad högt uppsatta chefer och ministrar har tvingats avgå. Nu är fyra av dem nominerade till ett prestigefyllt branschpris för sina insatser. Men ledningen på Transportstyrelsen avråder dem att ta emot priset. Nu ska årets GRC-profil utses. Ett pris som uppmärksammar individer som genomfört enastående insatser inom GRC – styrning, riskhantering och (regel)efterlevnad. Medarbetare från Transportstyrelsen har nominerats till det prestigefyllda priset för sitt arbete för att stärka och skydda sin organisation och ta tillvara på landets och skattebetalarnas intressen.

Men vi vet inte om vi vågar åka, säger en av medarbetarna till Folkbladet.