Sören Boström: Gubbdagis jubilerar.

"Dagisverksamheten i Vånga blomstrar! Och då tänker vi på det gubbdagis, som finns i missionskyrkan och som firar 20-årsjubileum.

– Visst kan man påstå att vi blomstrar, för senaste gången kom det 43 gubbar till vår onsdagsträff och det var tangerat rekord under våra 20 år, säger Arne Hultqvist som är med och håller i trådarna.

Har ni hela tiden varit här i Vånga missionskyrka?

– Nej, från början var vi i hembygdsgårdens lokaler i Vånga, men de blev till slut för trånga och då flyttade vi hit till missionskyrkan, där det finns gott om plats, även om det börjar bli lite trångt här också när nästan 50 gubbar kommer hit. Alla gubbarna har någon anknytning till Vånga, men numera är de utspridda på olika ställen. Förutom i Vånga har vi även deltagare från Skärblacka, Finspång och Norrköping.

Widar Andersson: Inte mycket till terrorist.

"Åklagarens val av brottsdefinition lär hålla hela vägen genom rättegången. Ingen har något intresse av något annat. Åklagaren vill gärna bura in en tolvtaggarterrorist. Rakhmat Akilov tycks även han vara mycket angelägen om att bli dömd just som terrorist. Straffmässigt gör det ingen skillnad för honom. Även som en simpel mördare av fem slumpvis drabbade offer på Drottninggatan hade påföljden blivit det hårdast tillgängliga straffet i lagboken. Terrorstämpeln ger väl något slags förvridet skimmer åt de mord han utförde på ett barn, tre kvinnor och en man."