Magnus Johansson: Hon blev årets Finspångare.

"67-åringen berättar att hon blev väldigt snopen när hon utsågs till finalist.

– Men jag mötte många som kommenterade reportaget och sa att de skulle rösta på mig. Det måste bero på nåt jag har gjort.

Hon har levt ett helt yrkesliv med barnens bästa i fokus. Distriktssjuksköterskan har följt flera generationer och hjälpt cirka 2 500 barn med deras utveckling.

– Jag har ett stort kontaktnät, i både Rejmyre och Finspång med omnejd. Jag har följt nyblivna föräldrar och deras barn upp till femårsåldern, säger Birgitta Söderback."

Henrik Jonson: Här handlar du billigaste maten.

"Pensionärernas riksförbund gör varje år en stor sammanställning över matpriser runt om i landet. Den visar att priset skiljer en hel del beroende på var i landet du handlar. Den allra billigaste matkassen handlas i Halland för 739 kronor, den dyraste i Uppsala för 1 247 kronor. Alltså mer än 500 kronor dyrare.

– Skillnaden beror på att det handlar om en liten och en stor butik. Men det är inte alla som har möjlighet att ta sig till de stora butikerna, utan handlar i sin närbutik. Närbutikerna är viktiga för att kunna leva ett självständigt liv, men för många pensionärer kan det innebära ett hål i plånboken, säger Ola Nilsson, konsumentsakkunnig vid organisationen till TT. Genomsnittspriset för en matkasse är 966 kronor. Östergötland är ett av de distrikt som ligger under genomsnittspriset. Här kostar det 957 kronor."