Widar Andersson: En anständig vänster.

"Den som anständigt, vuxet och med distans och självinsikt argumenterar för vänster eller höger eller vad det nu är; den kommer i huvudsak att mötas av anständiga motargument. Men sådant intresserar inte Resumé. Tidningen frågar istället: "Varför hatar alla troll Aftonbladets ledarsida?". Bortsett från att ”alla troll” – vilket framkommit i dagarna – nog inte hatar Aftonbladets ledarsida så leder frågan in till felaktiga svar. Låt trollen vila. Fråga istället varför de allra flesta politiker, skribenter och tänkande personer har slutat att bry sig om Aftonbladets ledarsida? Jag ger för min egen del inte så mycket för vänster och höger. Men en anständig och argumenterande vänster är väl aldrig fel?"

Susanna Beskow Norgren: Reidar Svedahl (L) vann provval.

"Liberalerna i Norrköping genomförde på lördagen sitt vägledande primärval. Det väger tungt, men fler faktorer avgör hur de slutliga listorna, som medlemmarna ska ta ställning till den 5 mars, ser ut.

– Det här är ett provval som valberedningen sedan tittar på och sedan gör vi bedömningar utifrån flera kriterier: erfarenhet, ålder, könsfördelning och kompetens, och vad vi också tror att väljarna kan uppskatta, säger Sverker Wadstein, ordförande i Liberalernas valberedning. Vinnare i provvalet till kommunlistan, och med god marginal till tvåan, blev nuvarande kommunalrådet Reidar Svedahl.