Kenny Wiis:

Vilken slutspurt Finspång!

"Katrineholm hade vunnit varje match i serien. Den långa sviten satte Finspång stopp för efter en stark avslutning. "Det här var för alla tillresta supportrar som stöttade oss", säger spelande tränaren Daniel Lehnbom. Det var seriefinal mellan seriens två bästa lag, men ändå var hemmalaget Katrineholm ganska tydliga favoriter på förhand. När lagen möttes i Finspång segrade Katrineholm. Det såg ut att bli en åttonde raka vinst för Katrineholm. Ställningen var 5–3 i deras favör när mindre än tio minuter återstod av matchen. När matchen blåstes av stod det 5–5 på resultattavlan.

– Vi är fysiskt starka och pumpar på ända till matchen är slut. Vi tror på oss själv och vårt eget spel, säger Daniel Lehnbom."

Widar Andersson:

Bra besked i tunga frågor.

"Invandring och tiggeri är egentligen två frågor med tämligen självklara socialdemokratiska svar. Intill för bara några år sedan var den vedertagna uppfattningen såväl högt som lågt inom S att invandring ska ske inom rimliga volymer. Detta därför att inte påfrestningarna på de allmänna och skattefinansierade systemen ska bli för stora och därför att inte ge syn för sägen åt den ungefärliga fjärdedel av befolkningen som oavsett konjunktur bär på invandringskritiska "gener". För något knappt decennium sedan var det också mycket svårt att tänka sig att någon aktiv och med förtroendeuppdrag behängd socialdemokrat skulle argumentera för att rätten att tigga var ett viktigt ideologiskt ställningstagande."