Patrik Selsfors:

Rånad och misshandlad.

"Det var vid 8.15 på tisdagsmorgonen som polisen fick larm om ett personrån som ska ha ägt rum i närheten av Kneippgatan och Motala Ström. Det var den drabbade mannen själv (i 20-årsåldern) som kontaktade polisen och uppgav att två maskerade gärningsmän utsatt honom för hot och misshandel med sparkar och slag. De tvingade på så sätt till sig mannens plånbok och mobiltelefon varvid de sprang i riktning mot trafikplats Kneippen. Den första polispatrullen var på plats inom fem minuter och strax anslöt också hundpatruller som inledde spårning. Efter ett tag hittade man den drabbades plånbok som togs i beslag för spårsökning, enligt uppgift ska det saknas föremål från denna."

Angelica Forsberg:

Region Östergötland sämst i landet.

"Region Östergötland är sämst i landet på att diagnosticera ledgångsreumatism. Det visar en granskning från Reumatikerförbundet, baserad på senast tillgängliga statistik från Svensk reumatologis kvalitetsregister från 2015. Det är en av de vanligaste reumatiska sjukdomarna. En tidig diagnos kan göra livet mycket enklare för den drabbade.

– Idag vet vi att ju tidigare en patient får sin diagnos desto mer ökar möjligheterna att patienten svarar positivt på behandlingarna som sätts in. Om diagnosbeskedet dröjer kan det leda till permanent ledförstörelse och vävnadsskador, säger Lotta Håkansson, ordförande i Reumatikerförbundet i ett pressmeddelande."