Carolina Nilsson: Stjärnorna är tillbaka på Hospitalsgatan.

"Efter att ha lyst med sin frånvaro förra året är nu Hospitalsgatan "som vanligt" igen så här års – ja, åtminstone sånär som. Fyra stjärnor hänger nu med sina jirlanger mellan huskropparna och en femte är på gång att sättas upp på andra sidan Drottninggatan.

– Det hängde stjärnor även på den här sidan Drottninggatan en tid, men det var länge sedan, säger Madeleine Anderson, ordförande i Föreningen Gamla Stan.

– Jag hade anat att det var på gång. Och när jag kom runt hörnet till Hospitalsgatan blev jag jätteglad, säger Madeleine Anderson och berättar att föreningen skänkt fem stjärnor till Magnentus, som är de som nu satt upp stjärnorna mellan fastigheterna som företaget äger."

Angelica Forsberg:

Sexåring störde pappa - misshandlades.

"5 000 kronor får den 33-åriga pappan betala i skadestånd till sin sexåriga son efter att han sparkat honom i sidan. Pappan döms för ringa misshandel. Pappan låg i soffan den 13 april i år och kollade på fotboll när sonen kom och satte sig på hans fötter. Då sparkade pappan till sexåringen i sidan. Sparken var inte särskilt hård och barnet fick inga synliga skador av den. Tingsrätten påtalar dock att det rör sig om en spark från en vuxen person mot ett litet barn på sex år. Man anser också att det är att betrakta som mer allvarligt då det handlar om ett barn i beroendeställning i barnets hem där man ska kunna känna trygghet."