David Iwung:

Klart - han lämnar IFK.

"Det blev inga allsvenska minuter för Aslak Falch i IFK Norrköping. Nu är det klart att han lämnar. Det har snurrat friskt på målvaktssidan i IFK Norrköping de senaste säsongerna.

Aslak Falch plockades in från Vålerenga på ett korttidskontrakt när Michael Langer inte kunde komma överens med "Peking". David Mitov Nilsson blev etta med österrikarens flytt och Falch matchades uteslutande i U21-laget. Nu går kontraktet ut och 25-åringen söker sig vidare. "IFK Norrköping tackar Aslak för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär" skriver klubben på sin hemsida."

Carolina Nilsson:

Krävs ingen minaret för att utöva sin tro.

"Som Folkbladet kunde berätta i torsdagens tidning anser inte Kristdemokraterna i Norrköping att en minaret är ett lämpligt inslag vid moskén som ska byggas i Ektorp. Det är dock inte första gången som partiet gör sin ståndpunkt klar på den fronten; redan i september klargjorde Eva-Britt Sjöberg ställningstagandet i Folkbladet när hon skrev att ”Kristdemokraterna föredrar en byggnad utan minaret för att tydligt visa att böneutrop inte är aktuellt”. Partiet framförde just den oro som finns bland deras egna väljare, och andra medborgare, om att det kan komma att bli böneutrop – även om den muslimska föreningen sagt att det inte är aktuellt. Den ståndpunkten har dock framförts på andra ställen där moskéer byggts, för att senare ändras, enligt Kristdemokraterna"